marți, 7 octombrie 2008

Fara titlu

A short story.About whatever might pass through my mind this instant.

E vin si e frig.E o bere undeva.Si o scrumiera cu doua mucuri de tigara.Al lui si al ei.Undeva,de undeva,de departe, o vacanta isi rascoleste clipele.Isi cere drepturile de amintire inepuizabila si neschimbata.
La o masa,doua scaune si doua pahare de vin rosu."In vino veritas" par sa sopteasca ultimele picaturi ale acelei bauturi.


3 ore inapoi.

O piateta cunoascuta cu oameni necunoscuti.Acelasi autobuz plin si acelasi metrou cu nume de floare de mai.O aceeasi raza de soare care ii mangaie fata tinerei.Cu castile in urechi si cu geanta pe umar,urca treptele iesirii ca si cand ar pluti.Spre palatul de jad, unde va zambi si se va simti bine.In siguranta.
Pasi repezi pana in fata fantanii inconjurate de porumbeii care ganguresc jucausi,sopotind povesti parfumate in orasul fara de aroma.Ia loc pe o banca.Isi aprinde o tigara.Ar vrea sa gandeasca.Dar curcubeul pe care il descopera in apa din fata ei ii preocupa si ocupa nu numai retina,cat si mintea.
Un sarut fugitiv pe crestet o trezeste din reverie.Intoarce capul si ochii ii intalnesc un chip imbujorat al unui tanar nerabdator si dornic de povesti.


O ora inainte.

La o masa,doua scaune si doua pahare de vin rosu.Doua chipuri parca pictate se privesc si isi spun povesti.Se asculta,rad,zambesc.Nu s-au mai intalnit de o luna.De la "pauza".De la o hotarare luata de un asa-zis "comun acord".Isi povestesc acum cu patos cele petrecute,cu zile insorite in care traiau plat si cu zile ploioase in care erau imbujorati si plini de viata,de tinerete.Azi,isi povesteau unul celuilalt tot.Au ajuns la rememorari.La a-si aminti unul celuilalt de parcul lor,de locurile pline de sarutari si imbratisari.

2 ore inainte.


Dintr-o cafenea,doi tineri ies in ploaia calda de toamna.Ultima ploaie de toamna care aminteste de vara.Se tin de mana.Se opresc o clipa,se privesc.Un sarut jucaus,fugitiv si apoi se pierd in noaptea unui vis.


O masa,doua scaune,doua pahare de vin spalate si o cafenea care se inchide.O cafenea a lor.

Niciun comentariu: